MS Power Platform

Maak je eigen business apps

In maart 2018 kondigde Microsoft het Microsoft Power Platform aan. Volgens Microsoft verandert de wereld van business-applicaties. Het is een zogeheten no-/ low-code platform waarmee iedereen met kennis van Excel en PowerPoint zelf business-applicaties kan maken. Oftewel een platform voor ‘Citizen Developers’. Waarom? Gestandaardiseerde applicaties voldoen vaak niet aan alle wensen van de business en speciale custom-made applicaties kosten veel geld, tijd en resources. Daartussen zit een wereld van business-applicaties, die met behulp van het Microsoft Power Platform wel gemaakt kunnen worden.

Direct op de markt anticiperen met het Power Platform

De continu veranderende markt vraagt om wendbare organisaties die snel kunnen reageren en anticiperen. Met name de business streeft ernaar om snel te kunnen schakelen en heeft behoefte aan nieuwe business-applicaties om efficiënter te kunnen werken. In de praktijk blijkt het echter organisatorisch vaak een uitdaging om de IT-afdeling hiervan te overtuigen, omdat zij hun handen vol hebben aan reeds bestaande applicaties. Geen onwil bij de mensen van IT maar overmacht. De wensen van de business komen op de lange takenlijst tussen de andere dagelijkse vragen en verzoeken te staan en de business krijgt het gevoel dat ze onvoldoende geholpen worden.

Met behulp van het Microsoft Power Platform is de business nu zelf in staat om hun wensen te realiseren, door het bouwen van apps met behulp van het zogeheten no-/ low-code. Met andere woorden: iedere business-manager kan zelf apps maken op basis van beschikbare data. En er is geen sprake van tijdsverlies omdat IT niet direct nodig is. De IT-afdeling kan ervoor kiezen om het platform juist te faciliteren, zodat de business kan schakelen en IT-managers toch het overzicht houden. Zo kunnen ze ook voldoen aan compliancy- en governance richtlijnen. Tenslotte zaken die door IT niet uit het oog verloren mogen worden.

Waar bestaat het Microsoft Power Platform uit?

Vandaag de dag verwacht men van applicaties dat ze intelligent zijn, informatie verzamelen en teruggeven, en door iedereen gebouwd kunnen worden. Om dat te realiseren bestaat het Microsoft Power Platform uit:

  • PowerApps waaronder Canvas Apps (mobiele applicaties voor eindgebruikers),
  • Model Driven Apps (webapplicaties voor administratie),
  • Microsoft Flow en Power BI. Deze kunnen via de data laag, bekend als het Common Data Service (CDS), in verbinding staan met onder andere Dynamics 365 en talloze externe business-applicaties zoals Salesforce, SAP en Oracle. Een mobiele business-applicatie zoals de Canvas App kan bijvoorbeeld data via het CDS uit verschillende bronnen halen en in de app samen laten komen.

Efficiëntieslagen en actionable insights

Naast wendbaarheid van de business, heeft het Microsoft Power Platform als groot voordeel dat het processen efficiënter maakt en veel tijdwinst oplevert. Met name bij processen die normaal gesproken op papier of ondergebracht in complexe Excel-sheets plaatsvinden. De data komt nu op het platform samen en wordt direct voor intelligente doeleinden ingezet. Met Artificial Intelligence of Machine Learning worden snel actionable insights gegenereerd. Bovendien is het verlies van data door een diversiteit aan Excel-bestanden ook geen issue meer (Schaduw IT!).

TIMI 365 en het Microsoft Power Platform

TIMI 365 is een ervaren Microsoft Partner en beschikt over een netwerk van specialisten met kennis over alle facetten van het Microsoft Power Platform. TIMI 365 ondersteunt zowel de business als IT-medewerkers bij het maken van PowerApps of het creëren van het platform.
Neem contact op als u meer wilt weten.